• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

“We zouden een heel atypische Factory of the Future zijn”

One step ahead. Het is onze missie om altijd één stap voor te zijn in het ontwerpen, bouwen, onderhouden en upgraden van uw elektrische borden. In deze rubriek nemen we u mee achter de schermen. En tonen we u hoe we die ambitie in de praktijk omzetten. Deze keer: de stappen die hopelijk leiden tot de titel van Factory of the Future.

Factories of the Future 4.0 zijn toekomstgerichte productiebedrijven die op een coherente wijze de uitdagingen van de vierde industriële revolutie aangaan. Dat is niet onze definitie, maar die van Sirris en Agoria. De twee techfederaties belonen elk jaar de bedrijven die daar het best in slagen met de Factory of the Future Award. Op de de erelijst sinds de start van de award in 2015: onder meer Continental, Ontex, Daikin, Janssen Pharmaceutica en Materialise.

En volgend jaar… wij?

Verbeteren

“We zijn constant bezig om onze manier van werken te optimaliseren”, begint R&D-engineer Bernd Mouchaers. “Op alle mogelijke vlakken. Om zo aan het einde van de rit betere producten af te leveren aan onze klanten. Factory of the Future worden, is dus nooit een echt doel op zich geweest. Steeds innoveren en verbeteren wel. Maar om eerlijk te zijn: nu de uitreiking dichterbij komt, zou ik teleurgesteld zijn als we erlangs grijpen.”

Process engineer Yannick Indeherberge: “Het is leerrijk om externe feedback te krijgen op al onze initiatieven. We doen hard ons best om met het hele team die stappen voorwaarts te zetten. Maar verandering is moeilijk. Er bestaat geen vaste aanpak voor. Dan is het interessant om die blik van buitenaf te krijgen van de medewerkers van Agoria en Sirris. Hebben we dat ene traject goed aangepakt? Wat kon beter? Hoe doen ze dat bij andere bedrijven?”

Bernd: “De andere kandidaten zijn ook een interessant klankbord. Ook al zijn het soms totaal andere sectoren: we leren altijd iets bij tijdens de bedrijfsbezoeken. Maar ik heb toch het gevoel dat wij een beetje het buitenbeentje zijn. Bordenbouw blijft in de eerste plaats een ambacht. Met niet de machine centraal, maar de vakman. In dat opzicht zouden we dus een wat atypische Factory of the Future zijn.”

Groot examen, externe jury

“Eind dit jaar valt het verdict”, vertelt Yannick. “Er zijn dit jaar al verschillende assessments geweest, maar dan is het ons groot examen. De jury bestaat uit een mix van medewerkers van Agoria en Sirris, en externe CEO’s. Dan is het aan ons om te tonen welk traject we hebben afgelegd. Zelf ben ik het meest trots op de reorganisatie bij productie. Een oefening waarbij we de hele productieflow in vraag stelden. Om zo te komen tot een veel efficiëntere manier van bouwen en testen.”

Bernd: “Ook op engineering hebben we serieuze stappen gezet. De procedures zijn er nu om nieuwe engineers vlot te laten opstarten en mee te krijgen in onze manier van werken. Er zijn ook de constante verbeteringen aan SAP door onze IT-dienst. Door steeds kleine optimalisaties uit te voeren, heb ik het gevoel dat de grote puzzelstukken steeds meer op hun plaats vallen. Voor mij het perfecte voorbeeld dat innovatie in de kleinste details kan zitten. En ook al mochten we naast de titel grijpen: wij gaan gewoon door met verbeteren.”

De zeven transformaties typisch aan een Factory of the Future.

Wat is een Factory of the Future?

Een Factory of the Future is een productiebedrijf dat zich heeft omgevormd tot een wendbare en hoogtechnologische organisatie. Daarbij staan voor Agoria en Sirris de zeven transformaties in de afbeelding hierboven centraal.

Meer weten? Surf naar www.madedifferent.be