• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Tandem óp, maar niet náár het werk – In de voetsporen van

Elke nieuwe collega krijgt bij ons een peter of meter. Iemand in wiens voetsporen hij of zij onze manier van werken en het bedrijf hier leert kennen. In deze rubriek laten we zo een duo aan het woord. Al geeft dit duo nog een extra dimensie aan de uitdrukking In de voetsporen van. Maak kennis met Romero Ordiales José Antonio (“Zeg maar Pepe”) en zijn zoon Ivan.

Pepe is een van onze meest ervaren Prisma-bouwers. Al jaren geeft hij de regels van goed vakmanschap door aan zijn collega’s. Want Prisma is nog eens een specialisatie binnen de specialisatie die bordenbouw is. Nu geeft hij al die ervaring door aan zijn zoon Ivan.

Pepe: “We zitten allebei in hetzelfde team: de bordenbouwers binnen P&V Panels die vooral Prisma bouwen. Als coördinator ben ik naast het bouwen mee verantwoordelijk voor de planning. Daarnaast kunnen collega’s ook altijd bij mij terecht voor advies. Want ik wil mooi afgewerkte projecten zien.”

Ook al wonen ze onder hetzelfde dak in Zolder, toch houden ze er een ander ochtendritueel op na. Pepe komt elke dag met de bedrijfsfiets. Ivan verkiest de auto.

Ivan: “Een tandem? Zolang ik niet hoef te trappen (lacht). Op mijn zestiende deed ik hier al vakantiewerk. En dat viel heel goed mee. Fijn werk, plezante collega’s. Zo ben ik er ingerold. Borden bouwen, dat is componenten uitzetten, alle bekabeling voorzien…. Tot het eindresultaat klaar is om af te testen.”

“Op grote projecten werken we soms een week. Kleinere zijn soms op twee dagen al klaar. ’t Is sowieso elke keer iets anders: we bouwen nooit twee keer hetzelfde. Ik vind die variatie fijn. Per project krijg je ook geregeld een andere collega naast je. Ja, soms werk ik samen met papa aan één bord. Of hij streng is? Nee. Allez, soms. Als er iets niet goed is, krijg ik het evengoed onder mijn voeten.”

Ik heb hier altijd mijn vakantiewerk gedaan.
Ivan, bordenbouwer Prisma

Als straks alles weer kan en mag. Waar kijken jullie dan naar uit?

Ivan: “Om terug te gaan fitnessen. Vroeger ging ik elke dag. Nu is het wat meer gamen geworden.”

Pepe: “Samen nog eens naar een match van Real Madrid gaan kijken. Mijn ouders zijn van Madrid, ik ben net zoals mijn vader een socio. En Ivan heeft de liefde voor de club dan weer van mij geërfd.”