• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Zijn uw elektrische componenten nog beschikbaar?

Wat als er op dit eigenste moment één van de elektrische componenten in uw borden stukgaat? Hoe makkelijk kan u het dan (laten) vervangen? Een vraagstuk dat veel van uw collega’s bezighoudt. In die mate zelfs, dat zij de beschikbaarheid van reserve-onderdelen naar voren schuiven als reden nummer één om hun borden te laten nakijken. Een woordje uitleg.

Elektrische borden hebben onderhoud nodig. Dat is dé garantie op een installatie die werkt zoals ze hoort te werken. Tijdens zo’n onderhoud kijken wij aansluitingen en koperwerk na. Testen we de beveiligingen. En vervangen we obsolete onderdelen.

Maar als u dat onderhoud steeds uitstelt, loopt u het risico dat die reserve-onderdelen er niet meer zijn. Elke elektrische component doorloopt namelijk een bepaalde cyclus. En op een bepaald moment stopt de commercialisatie.  Eerst stopt de productie, daarna stopt de ondersteuning.

Onderstaande afbeelding toont hoe die evoluties zich bij Schneider Electric opvolgen voor een bepaalde lijn vermogensschakelaars.

Evolutie elektrische component Schneider

Die Selpacts uit de jaren 70: die vindt u nu niet meer in de groothandel. Dus als er zo eentje na jaren trouwe dienst de geest geeft, kan u ‘m niet één op één vervangen.

Een nieuw model dan? Daar komt meer bij kijken dan de oude demonteren en vervangen door de nieuwere Masterpact. Omdat de technologie zo hard is veranderd. Omdat de aansluitvlakken op een andere plaats zitten. In zo’n geval moeten wij een deel van uw bord ombouwen. Door bijvoorbeeld het koper aan te passen om de puzzel te doen kloppen.

En daardoor gaan er kostbare uren verloren. Uren dat uw productieproces onnodig stilligt.

Van reactief oplapwerk naar proactief onderhoud

Hoe vermijden wij zo’n situaties voor onze klanten? Door van reactief onderhoud naar proactief te gaan. Naast de basic onderhoudswerken, maken wij een inventarisatie van de elektrische componenten in uw borden.

Aan de hand daarvan helpen wij u om de juiste reserve-onderdelen op stock te houden. En als de commercialisatie van een bepaalde elektrische component stopt, stelt ons dat in staat om tijdig te handelen. Niet tijdens een onverwachte shutdown, maar tijdens een door u geplande shutdown.

Laat uw bedrijfszekerheid niet afhangen van onbeschikbare elektrische reserve-onderdelen. En zet vandaag de eerste stap van reactief oplapwerk naar een proactief onderhoud.