• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Onverwachte shutdown? 60% kans dat elektrische borden boosdoener zijn

Een onverwachte shutdown kost uw bedrijf handenvol geld. Nochtans zijn zes op de tien shutdowns makkelijk te vermijden voor een fractie van dat bedrag. Met een regelmatig onderhoud van uw elektrische borden.

Elk uur dat uw processen stilliggen, is er één te veel. Hoeveel zo’n verloren uur u kost? Mensenlevens als u een ziekenhuis managet. Zo’n 30.000 euro als u werkt in de automotive of farma. Tot zo’n 100.000 euro als u verantwoordelijk bent voor de productieprocessen van een petrochemisch bedrijf.

Losse aansluiting grootste boosdoener

Oorzaken onverwachte shutdowns

Bovenstaande grafiek toont de oorzaken van een onverwachte shutdown. Wie zijn de boosdoeners in het geval van een elektrische storing? In de meerderheid van de gevallen zit het probleem bij een losse aansluiting. Op ruime achterstand gevolgd door defecte isolatie en overbelasting.

In het geval van een losse aansluiting, is de oplossing simpel en blijft de down time beperkt. Maar bij defecte componenten ligt dat anders. Want hoeveel elektrische componenten heeft u op stock liggen? Dus dat wordt bestellen en wachten. Maar wat als de fabrikant die componenten niet meer ondersteunt?

Uw elektrische borden gaan niet eeuwig mee

Een regelmatig onderhoud van uw elektrische borden doet het risico op onverwachte shutdowns met 60% dalen. Want ook al zijn elektrische borden enorm robuust, ze gaan niet oneindig mee. Jaar na jaar neemt hun bedrijfszekerheid af.

Met een jaarlijkse controle van uw elektrische borden

  • vermijden we dat aansluitingen loskomen.
  • sluiten we uit dat stof gaat fungeren als geleider.
  • houden we u op de hoogte van het obsolete zijn van materialen.

Resultaat: u heeft weer een betrouwbare elektrische installatie. Maar belangrijker: totale gemoedsrust. U hoeft zich geen zorgen te maken over een onverwachte shutdown als gevolg van uw elektrische installatie.

Investeren in onderhoud = onverwachte shutdown vermijden

Onderhoud is de absolute basis. Daarnaast houden we ook per elektrisch bord een overzicht bij van de nodige ingrepen op korte en lange termijn. En adviseren we u over uw stock aan reserve-onderdelen.

Zo bent u zeker van de bedrijfszekerheid van uw borden, garandeert u een veilige werkomgeving voor uw werknemers en blijft u een onverwachte shutdown een stap voor.

Meer weten over onze aanpak?