• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Meerderheidsparticipatie in sectorgenoot EBB

PERSBERICHT

Elektrische bordenspecialist P&V Panels verwerft de meerderheid in EBB, voluit Elektra Bree Bordenbouw. Joris Vrancken, CEO van P&V Panels, wil zo één sterke groep vormen voor de building markt. “We zijn zeer trots dat we dit nieuws eindelijk kunnen aankondigen. We willen vooral blijven verderzetten waar we als aparte bedrijven sterk in zijn. Maar dan onder één vlag. Om zo volop elkaars specifieke expertises te benutten.”

Elektra Bree Bordenbouw is, met een geconsolideerde omzet van 8,5 miljoen euro, na P&V Panels de grootste onafhankelijke bordenbouwer in de Belgische markt. Het bedrijf telt een vijftigtal medewerkers en focust voornamelijk op het building segment, met onder andere totaaloplossingen voor gebouwautomatisatie.

“Met deze meerderheidsparticipatie vormen we nu één sterke groep, vooral in de building markt. En breiden we onze slagkracht en expertise uit in dit domein”, vertelt Joris Vrancken. “Building is samen met Infra, Industrie en OEM één van onze belangrijkste sectoren.”

Foto: Peter Hermans, Bert Denivel en voormalig mede-eigenaar van EBB Bart Geebelen, samen met Joris Vrancken van P&V Panels (rechts)

Synergie

“Beide bedrijven worden beter van deze nieuwe synergie”, aldus Bert Denivel. Bert is samen met Peter Hermans co-owner van EBB. “P&V Panels kan gebruikmaken van onze kennis in specifieke automatiseringstechnieken en integratie voor de building markt. En onze ervaring met HVAC, KNX en BMS.”

“Wij op onze beurt doen ons voordeel met het bundelen van de krachten in het intelligent ontwerpen, bouwen en onderhouden van elektrische borden. Deze synergie zorgt ervoor dat we een nog sterkere partner kunnen zijn voor onze klanten, alsook onze leveranciers. Dit laat ons toe om op termijn mee te dingen naar internationale projecten, en toch tegelijk competitief te blijven hier in België.”

“Zo weinig mogelijk veranderen”

Vrancken benadrukt dat beide bedrijven vooral gaan blijven verder doen waar ze sterk in zijn. “Voor de lopende projecten en klanten van EBB verandert er niets. En we willen ook zo weinig mogelijk veranderen voor beide bedrijven. Het is onze ambitie om als twee sterke bedrijven onder één vlag op onze eigen manier te blijven werken.”

“Bert en Peter blijven EBB dus verder leiden. Bert als CEO en vanuit het commerciële, Peter vanuit het operationele. Met ook in de toekomst dezelfde 100% focus op die zeer competitieve building markt. Net dat is hun succesformule geweest de afgelopen jaren. Op dat gebied is onze visie dezelfde: concentreer je als onderneming op je core business en wordt daar de beste in.”

Zelfde bedrijfsfilosofie

“Al uit de eerste gesprekken bleek dat beide bedrijven er eenzelfde filosofie op na houden. Naast de continue verbetertrajecten om steeds tot een hogere efficiëntie te komen, is er bij EBB ook de Work hard, play hard-mentaliteit aanwezig. Wat het samenwerken enkel maar prettiger maakt.”

Nieuwe overname in Nederland op til

In februari 2019 rondde P&V Panels de overname van sectorgenoot Bekaert Electric in Kortrijk af. Binnenkort wil het bedrijf een nieuwe overname aankondigen. Deze keer in Nederland. “Op die manier willen we in 2021 voet aan grond krijgen over de landsgrenzen heen”, besluit Vrancken.