• Site Heusden-Zolder (HQ)
 • Industrieweg 10,
  B-3550 Heusden-Zolder
 • +32 (0)13 61 11 00
 • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Onder één vlag verder met EBB

We hebben met P&V Panels de meerderheid verworven in EBB, voluit Elektra Bordenbouw Bree. EBB is na ons de grootste onafhankelijke bordenbouwer in België. Zo willen we samen één grote sterke groep vormen voor de building markt. Om onze klanten in die sector nóg beter te servicen. Onze sales & marketing director Koen Pellaers en Bert Denivel, CEO bij EBB, geven tekst en uitleg over de samenwerking.

Bert: “Het waren zeker geen eenvoudige gesprekken om tot deze samenwerking te komen. Sinds ik in 1998 begon bij Connect Group en daarna bij EBB, is P&V Panels altijd onze grote challenger geweest. We zitten in dezelfde markt en gaan dus achter dezelfde contracten aan. Maar de concurrentie is altijd fair geweest. We gunden P&V Panels hun successen. En vice versa. Het wederzijds respect was én is groot.”

Koen: “Als we elkaar tegenkwamen op beurzen of opleidingen, was de sfeer altijd gemoedelijk. Het type concullega waar je met plezier nog een pint mee blijft drinken. Omdat het ook echte vakmensen zijn, die net zoals ons leven voor hun metier.”

“We delen ook eenzelfde visie: concentreer je op je core business en word daar de beste in. Voor ons is dat dat elektrisch bord. Voor EBB de building markt. We benaderen de business ook op dezelfde manier. Dus ook al waren we rechtstreekse concullega’s, er zijn ook heel wat raakvlakken tussen beide bedrijven. En zo is de bal aan het rollen geraakt.”

We delen dezelfde visie. En benaderen de business op dezelfde manier.
Koen Pellaers, sales & marketing director P&V Panels

Bert: “Wij hebben net als P&V Panels een doorgedreven focus. Sommige bedrijven doen echt alles, bij ons zit die buildingmarkt in ons DNA. Al van bij het begin. Daar zijn wij de beste in. Die specialisatie binnen bordenbouw, die hebben wij geclaimd.”

“Binnen EBB hebben we een aparte afdeling BMS met zes programmeurs gespecialiseerd in KNX en HVAC. Zo kunnen we onze klanten een totaaloplossing aanbieden voor gebouwautomatisatie. Kunnen we vanuit onze ervaring met BMS efficiëntie op de werf garanderen. Geen verschillende aanspreekpunten voor de klant, maar wij die dat hele traject voor onze rekening nemen.”

Koen: “EBB is top in building. Net door die doorgedreven focus. Als P&V Panels gaan we breder: building, OEM, infra én industrie.”

“Maar tegelijk willen we voor onze klanten de allerbeste oplossing. Dat is onze belofte die we met One Step Ahead maken. Wij zijn het aan onszelf verplicht om onze klanten de best mogelijke oplossing aan te bieden. Zowel naar prijs-kwaliteit, bedrijfszekerheid als naar levertijd. Door onze kennis en expertise met die van EBB te bundelen, zetten we samen een hele grote stap vooruit in de building markt.”

De synergie is groot. We gaan veel van elkaar kunnen leren, en zo nog sterker worden.
Bert Denivel, CEO EBB

Bert: “Er zijn enorm veel synergieën mogelijk. EBB staat sterker in building, wij krijgen er dan weer een partner bij met een duidelijk zicht op de brede markt van bordenbouw. Met een scherpe langetermijnvisie. En toegang tot Nederland.”

Koen: “EBB gaat vooral blijven verder doen waar zij sterk in zijn: die competitieve building markt bedienen aan de scherpe prijzen die klanten van hen gewend zijn. Het is onze ambitie om als twee sterke bedrijven onder één vlag op onze eigen manier te blijven werken. In industrie, infra en OEM waren we als P&V Panels al de beste, dankzij dit partnership met EBB zijn we nu samen ook de nummer één in het building segment.”

EBB in het kort

 • Bordenbouwer met focus op building.
 • Tweede grootste onafhankelijke bordenbouwer in België.
 • 50-tal medewerkers. Waaronder een aparte afdeling BMS met zes programmeurs gespecialiseerd in KNX en HVAC.
 • Onder leiding van Bert Denivel en Peter Hermans. Bert is CEO en verantwoordelijk voor het commerciële, Peter voor het operationele.
 • EBB staat voor Elektra Bree Bordenbouw. Maar het bedrijf is ondertussen gevestigd in een nieuwbouw in Genk.
 • Opgericht in 1954.