• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Ontwerpen, bouwen… én ONDERHOUDEN EN UPGRADEN van uw borden

Voor elke uitdaging willen wij de beste oplossing aanbieden. Daarom is onze manier van werken volledig afgestemd op onze klanten. Met per sector een business unit: Infra, Industrie, Gebouwen en Machinebouw. En New Business speciaal voor onze nieuwe klanten. Naast die vijf komt er een nieuwe dienstverlening bij: Service. Bart Van Herck, manager van deze nieuwe business unit, geeft tekst en uitleg.

“Voor elke uitdaging van onze klanten willen wij het best mogelijke bord bouwen. Maar we merken dat de uitdaging daar meestal niet stopt. Want onze borden worden daar geïnstalleerd… en daarna gebeurt er vaak niets meer.” “Voor veel bedrijven is het onderhoud van deze borden een hele opgave. Vanwege verschillende redenen: geen tijd, onvoldoende personeel, te weinig kennis… En als er al een onderhoud plaatsvindt, is dat vaak ad hoc. Er zit geen systematiek in.”

Stof als geleider

“Dat terwijl u een bord elk jaar moet reinigen. Dat onderhoudswerkje verzekert een goede en veilige werking. Want opgehoopt stof bijvoorbeeld, functioneert als een geleider, wat dan weer een risico geeft op een elektrische doorslag.

Wat dan weer kan leiden tot elektrocutie of brand.”

“Door een systematisch onderhoud aan te bieden, willen we met deze nieuwe business unit bedrijven ontzorgen. Voor zowel het onderhoud van uw schakelkast als het specifieke onderhoud op uw vermogensschakelaar.”

“En natuurlijk gaan we verder dan uw borden stofvrij maken. Met een eerste onderzoek brengen we de staat van uw borden in kaart. Zijn er slechte verbindingen? Hotspots? Op basis daarvan stellen we een duidelijk plan van aanpak voor. We lijsten op welke onderdelen aan vervanging toe zijn. Geven een overzicht voor welke componenten u best reserve-onderdelen op stock hebt. Enzovoort. Door uw borden zo te laten opvolgen, gaat u proactief werken. En grijpt u niet pas in als het te laat is.”

“Maar we gaan nóg een stapje verder. Stel dat het voor u zinvol is om pas binnen een aantal jaren te investeren in nieuwe borden, maar uw installatie in zijn huidige staat die tijd niet meer kan overbruggen. Dan kijken wij voor u hoe we die tijdspanne op een efficiënte en veilige manier kunnen volmaken door de nodige vervangingen, revampen of retrofits te doen. Denk aan een nieuwe breaker, bijvoorbeeld. Wij hebben de know-how, ervaring en het materiaal om telkens de meest efficiënte en kwaliteitsvolle oplossing aan te bieden.”

Internet of things

“Tot slot is ook de integratie van Internet of things in schakelkasten een realiteit. Smart Panels die energy management en power quality monitoren, zijn stilaan een vereiste. Wij van P&V kunnen sensibiliseren in de ontwerpfase én oplossingen bieden bij problemen die ontstaan door de installatie van de moderne elektronica.” “We werkten de afgelopen maanden hard om de structuur van deze unit op poten te krijgen”, besluit Bart. “Nu zijn we klaar om over te gaan tot actie. Mijn ambitie is om deze business unit uit te laten groeien tot een team van zo’n twintig à dertig man.”

De activiteiten van Service
Voor alle laagspanningsverdeelborden binnen België bieden wij volgende service aan:

REVAMP EN RETROFIT
Koppelen, uitbreiden en aanpassen van uw bestaande borden. Vervangen van oude vermogensschakelaars.

MAINTENANCE EN HERSTELLINGEN
Van basisonderhoud tot herstellingen.

POWER QUALITY EN ENERGY MANAGEMENT
Krijg grip op en optimaliseer het energieverbruik van uw installaties.