• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

“Het is een dunne lijn tussen plantrekkerij en iemand aan zijn lot overlaten” – In de voetsporen van

Elke nieuwe collega krijgt een peter. Iemand in wiens voetsporen hij onze manier van werken en ons bedrijf leert kennen. In de rubriek In de voetsporen van laten we zo een duo aan het woord.

Stijn van Roy, junior project manager

Stijn (links op de foto hieronder) komt recht van de schoolbanken. Of beter: van vóór de schoolbanken. Want voor hij midden 2018 ons team versterkte, werkte hij zeven jaar als leerkracht. “Ik gaf elektronica. Maar dat is ook meteen het enige raakvlak tussen beide jobs (lacht). Ik wou iets anders. En projectleiding sprak me aan.”

Van onderwijs naar privé

“De switch van onderwijs naar privé is niet vanzelfsprekend. En ook P&V Panels is best een complex bedrijf. De eerste weken kwam zoveel op me af… Dan is het fijn om te kunnen terugvallen op Gunther als het wat te veel wordt. Aan hem kan ik alles vragen, zonder schrik of schroom.”

“Ik werk hier nu een jaar. De eerste weken draaide ik mee in het atelier. Daarna ging het van offertes berekenen als estimating engineer naar mijn eigenlijke job. Als projectleider moet ik overal iets van kennen. Het is dus belangrijk dat ik al die aspecten meekrijg.”

“Ik begin beter en beter mijn draai te vinden. Bordenbouw is echt iets specifiek – dat vraagt tijd om te leren. Als ik zie hoe rap Gunther sommige knopen doorhakt, daar ben ik jaloers op, ja. Ooit hoop ik qua kennis ook zover te staan.”

Links Stijn van Roy, rechts Gunther Bleux.

Gunther Bleux, senior project manager

Een project manager zorgt ervoor dat een project op tijd wordt opgeleverd aan de afgesproken prijs en met de kwaliteit die onze klanten van ons gewoon zijn. Gunther (rechts op de foto): “Wij houden het overzicht, plannen in en sturen aan. En zijn het vaste aanspreekpunt voor onze klanten.”

“Stijn en ik hebben onze eigen klanten en werken dus aan aparte projecten. Maar ik help hem waar nodig. Vooral onze manier van werken overbrengen, vind ik een belangrijke. Iemand kan nog technisch de beste zijn in zijn vak: als hij onze processen en procedures niet kent, is hij niets met al die kennis.”

Uit de comfortzone. Zonder te forceren.

“Ik probeer Stijn ook af en toe uit zijn comfortzone te halen. Als junior project manager leer je bijvoorbeeld op een bepaald moment offertes opmaken. Maar het is niet de bedoeling dat je daarin blijft steken, gewoon omdat je dat deel onder de knie hebt. Dan is het aan mij om Stijn de volgende stap te helpen zetten. Zonder hem te forceren. Dat blijf ik een moeilijk evenwicht vinden: wat kan iemand aan en wat niet? Wat is de lijn tussen iemand zijn plan laten trekken en hem aan zijn lot over te laten?”

“Ik vind Stijn vooral communicatief sterk. Hij kan goed overbrengen wat hij bedoelt en wat hij verwacht. Typisch iets voor leerkrachten, zeker?” (lacht).”