• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Van theorie naar praktijk – In de voetsporen van

Elke nieuwe collega krijgt bij ons een peter of meter. Iemand in wiens voetsporen hij of zij onze manier van werken en het bedrijf hier leert kennen. In de rubriek In de voetsporen van laten we zo’n duo aan het woord. Deze keer: engineers Pieter Castermans en Jorne Baerts.

De elektrische borden die we bouwen in onze atelier, die beginnen op een wit blad. Of beter: een blanco ontwerp in EPLAN. Dat is de software die onze engineers gebruiken om een bord uit te tekenen. Zij dokteren voor u de best mogelijke technische oplossing uit op gebied van merken en systeemcomponenten. Om dat alles in een goed ontwerp te gieten.

Jorne (links op de foto): “In mijn studie Industrieel ingenieur maakte ik voor het eerst kennis met EPLAN. Maar ik bleef op mijn honger zitten: het was heel theoretish. Terwijl ik er echt mee aan de slag wou gaan. Ik wou dat zo graag dat ik na mijn studies een opleiding EPLAN ben gaan volgen. Bij die opleiding hoorde een stage – zo ben ik enkele maanden geleden hier terechtgekomen. Na mijn stage kreeg ik de kans om hier aan de slag te gaan.”

Pieter: “Jorne werkt momenteel in ons atelier. Want als elektrisch ontwerper begin je hier altijd met de praktijk. Zelf heb ik ook zes maanden meegedraaid bij onze bordenbouwers.”

Jorne: “Een toffe ervaring. Ik werk nu samen met het team dat binnenkort op basis van mijn ontwerpen aan de slag gaat. Van mij mag de praktijk gerust nog wat langer duren… al kijk ik er ook wel naar uit om te beginnen met ontwerpen. Ik ben in elk geval blij dat ik me mag toeleggen op stuurborden. Alles over PLC’s vond ik altijd fijne materie op school. Ik ben benieuwd naar mijn eerste project en kijk ernaar uit om dat bord hier echt te zien staan.”

Pieter: “Aan mij als advanced engineer om hem tijdens die eerste projecten te begeleiden. Voor mij is dit de eerste keer dat ik peter ben, dus ook voor mij is het nog wat zoeken. Jornes kennis van EPLAN is al goed – dat zag ik al tijdens zijn stage – nu is het een kwestie van die productkennis bij te brengen. Maar ik zie dat helemaal goed komen. Jorne is erg leergierig en dat is het belangrijkste als engineer: willen meeblijven met de ontwikkelingen en continu blijven leren.”

Ik word niet gelukkig van complexe ingenieursberekeningen. Van ontwerpen wél.
Jorne Baerts, engineer

En wat na de werkuren?

Jorne: “Gitaar spelen. Op restaurant gaan met mijn vriendin. En elektronica. Het laatste dat ik heb gebouwd is een lichtgevende kubus. Eerst opzoeken op internet hoe je dat bouwt en programmeert, om het dan zelf te doen. De elektrische borden hou ik voor hier, da’s qua materiaal en plaats net iets moeilijker om thuis te doen (lacht). Daarnaast ben ik ook motorsportliefhebber: F1 en rally. Ik ga elk jaar WRC kijken.”

Pieter: “Actief: tennis en padel. Passief: voetbal kijken. Zoals de overgrote meerderheid hier ben ik fan van KRC Genk. En ik game ook graag, vooral Call of Duty. Samen met een paar kameraden heb ik een WhatsApp-groepje speciaal daarvoor. Het enige wat daar passeert is het Call of Duty- icoontje en het uur. Dan weten we genoeg.”