• Site Heusden-Zolder (HQ)
 • Industrieweg 10,
  B-3550 Heusden-Zolder
 • +32 (0)13 61 11 00
 • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

De stap naar Nederland: Zwijndrecht als nieuwe uitvalsbasis

Met twee overnames zetten we voet aan grond over de landsgrens. In november 2021 verwelkomden we eReM, in februari 2022 was het de beurt aan de bordenbouwdivisie van Croonwolter&Dros. CEO Joris Vrancken: “In België bieden we een totaaloplossing aan: ontwerp, bouw, onderhoud en upgrade van elektrische borden. Van alle mogelijke merken en voor alle mogelijke toepassingen. Met die oplossing trekken we nu naar Nederland.”

eReM is gespecialiseerd in industriële automatiseringsprojecten. Bordenbouw is daar een onderdeel van, maar ze hebben ook software engineers aan boord. Bij eReM gaat het om een overname. Bij Croonwolter&Dros vindt er een carve-out plaats: we nemen alleen hun divisie bordenbouw over. De rest blijft onderdeel van het overkoepelende bouw- en techniekbedrijf TBI-Holdings. Het 25-koppige team verhuist integraal naar de site van eReM. Van Dordrecht naar Zwijndrecht, een afstand van amper tien kilometer. Op die laatste locatie ontstaat zo een team van 85 specialisten.

Croonwolter&dros: carve-out bordendivisie

 • Dordrecht.
 • Was onderdeel van bouw- en techniekbedrijf TBI-holdings.
 • Team van 25, voornamelijk bordenbouwers.
 • Gespecialiseerd in infra en utilities.
 • Verhuist naar Zwijndrecht-site.

“Dan is alles aanwezig om die locatie uit te bouwen tot een allrounder. Want dat is het uiteindelijke doel. Zwijndrecht wordt onze nieuwe uitvalsbasis in Nederland.”

“Eindelijk is er nu die toegang naar onder meer de Rotterdamse haven. Een site van waaruit we ons volledige gamma kunnen aanbieden. En onze klanten volledige gemoedsrust schenken op vlak van hun elektrische borden. In België staan we bekend als 360° panel partner: wij kunnen op elke mogelijke vraag de best mogelijke oplossing aanbieden. Voor elk merk. Voor elke uitdaging. In welke levensfase uw borden zich ook bevinden. Design, bouw, onderhoud én upgrade. Die aanpak lanceren we nu ook in Nederland, want daar zijn weinig spelers op de markt die dat totaalpakket aanbieden.”

Waarom eReM? Waarom Croonwolter&Dros? “Bij overnames kijken we onder meer naar bepaalde niches binnen bordenbouw. Welke expertises heeft dat bedrijf? In welk segment staan ze sterk? Croonwolter&Dros heeft een verleden in de maritieme sector, maar zijn nu vooral gefocust op infra. Via TBI was het team aan zet in de grote infrastructuurwerken in Nederland, zoals de nieuwe A16-snelweg langs Rotterdam”, vertelt Joris.

“eReM claimt dan weer die niche van industriële projecten. Die aanpak is vergelijkbaar met die van EBB in Genk, een van onze vorige overnames. Zij focussen zich 100% op de building markt. Alles wat ze doen, is daarop afgestemd. Idem voor eReM, maar dan in de industrie. Zo voegen wij als P&V Group weer extra kennis toe. Zij krijgen dan weer toegang tot expertise in andere sectoren en andere levensfases van elektrische installaties. Hoe meer we groeien, hoe groter de kracht van die synergieën wordt.”

Net zoals bij EBB is er bij EREM een stevige basis om op verder te bouwen.
Joris Vrancken, CEO

Nieuwe overnames

“De volgende maanden gaan we aan de slag om de processen in Zwijndrecht verder te optimaliseren. En het team van Croonwolter&Dros te integreren. Het potentieel is er om organisch door te groeien naar een omzet van 13 à 15 miljoen euro. Daarnaast willen we in Nederland onze groei versnellen met nieuwe overnames. Met een bedrijf dat ons als groep toegang geeft tot een nieuwe markt.”

Systemen integreren, processen op punt stellen en groei creëren, dus. Ondertussen is het een jaar geleden dat Joris en zijn team voor dezelfde oefening stonden bij EBB. Eind 2020 versterkte de Genkse building specialist de rangen. Hoe kijkt Joris daarop terug? “We hebben samen grote stappen vooruitgezet. EBB wás al een enorm sterk bedrijf. Anders groei je niet uit tot een van de grootste van België in het buildingsegment. Toch hebben we ook daar de groei kunnen versnellen – vooral in de afdeling Building Management Systems. Want EBB is naast bordenbouwer ook BMS-integrator. Dat team is ondertussen van acht naar twaalf gegroeid.”

“Alles was bij EBB al aanwezig om die volgende stap te zetten. Datzelfde geloof heb ik ook in eReM. Ook daar ligt er een zeer stevige basis om verder op te bouwen. Net zoals bij EBB herken ik ook veel van onze filosofie bij eReM. Ook daar is er die focus op de klant. Het geloof dat kwaliteit uw bestaansrecht garandeert. Het familiale karakter. Het multibrand-verhaal.”

Specialiseren en centraliseren

“Verder kijken we ook of we onze sites verder kunnen specialiseren in een bepaald merk of reeks. Dat we alle Prisma-borden op één locatie assembleren, bijvoorbeeld. Of dat één site leidend is voor alles wat met DCS te maken heeft. Daarnaast willen we ook bepaalde diensten centraliseren. Zoals HR, marketing, aankoop – om er maar een paar te noemen. Zodat nieuwe integraties in de toekomst weer vlotter verlopen”, besluit Joris. “Maar laten we nu eerst richting Zwijndrecht kijken…”

P&V Group: twee landen, vier sites. Met sinds begin 2022 Zwijndrecht als nieuwe uitvalsbasis in Nederland.

P&V Group: de cijfers

 • +375 experten in borden / paneelbouw
 • +80 miljoen euro omzet
 • +50 vaste service contracten
 • 4 vestigingen in België en Nederland
 • +500 tevreden klanten