• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

De zwemmer en de kitesurfer – In de voetsporen van

Elke nieuwe collega krijgt bij ons een peter of meter. Iemand in wiens voetsporen hij of zij onze manier van werken en het bedrijf hier leert kennen. In deze rubriek laten we zo een duo aan het woord. Deze keer: Yarne Snyers en Chiel Servaes. In het weekend respectievelijk terug te vinden achter den tap in het jeugdhuis van Beverlo en op een surfplank in de Noordzee. En tijdens de werkuren sales/estimating engineer en bid manager.

Onze sales engineers zijn als een van de eersten aan zet voor een project. Aan onze account managers om vragen van klanten te capteren, aan onze sales engineers om die vraag te vertalen in een merk, componenten en werkuren. Om zo een offerte te kunnen maken voor de elektrische borden. Maar wie denkt dat dit een job is voor pure number crunchers, vergist zich.

Chiel: “De basis is inderdaad kostprijsberekening. Maar naast analytisch denkvermogen en technische kennis, moet je ook sociaal sterk staan en nieuwsgierig zijn. Want onze job is ook overleggen en afstemmen. Met de account manager om te begrijpen wat er verwacht wordt. Met de technische mensen van de klant om de details door te spreken. En met de juiste collega’s. Iedereen binnen P&V Panels heeft zo zijn of haar eigen expertise. Dan is het waardevol dat we onze ideeën daar eens kunnen aftoetsen. Dat heb ik ook aan Yarne meegegeven: doe daar uw voordeel mee.”

Yarne: “Die variatie in projecten en de mix van het technische en commerciële vind ik het plezantste. Maar het is tegelijk de grootste uitdaging. Als nieuwe sales engineer is het volop zoeken en je weg vinden. En af en toe eens zwemmen en je hoofd boven water proberen te houden (lacht). Dan is het fijn dat ik altijd bij Chiel terecht kan. En zo leer ik elke keer weer bij en merk ik dat bepaalde type projecten steeds sneller vooruitgaan.”

Chiel: “Dan is het aan mij om hem een moeilijker project te geven (lacht). Dat is de manier van leren waarin ik geloof. Lopen projecten van bepaalde omvang goed? Prima, dan is het tijd voor de volgende stap. Terug in het diepe gegooid worden en de ruimte krijgen om fouten te maken.”

Yarne: “Het toffe aan deze job is dat ik hier nog veel richtingen uitkan. Vaak is er maar één traject om door te groeien. Hier zie ik mijn collega’s doorgroeien naar verschillende functies: project manager, sales… . Voor mij is het belangrijk dat die verschillende opties er zijn. Dit is mijn eerste job, dus ik moet zelf nog ontdekken welke richting ik uit wil.”

En wat na de werkuren?

Chiel: “Kitesurfen. Bijna elk weekend zit ik samen met kameraden en onze vriendinnen aan de zee. Een geweldige sport, maar ook best gevaarlijk. En het duurt lang om ze onder de knie te krijgen. Het heeft me zo’n twee jaar gekost om het te leren.”

Yarne: “Ik ben voorzitter van Jeugdclub Beverlo. We hebben een jeugdhuis en een concertzaaltje dat we verhuren of waarin we zelf optredens organiseren. Daarnaast organiseren we ook Summer Evening, een gratis openluchtfestival dat elk jaar zo’n 2.000 man trekt.”