• Site Heusden-Zolder (HQ)
 • Industrieweg 10,
  B-3550 Heusden-Zolder
 • +32 (0)13 61 11 00
 • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Aankomstborden en stuurborden voor FARYS

Uitzonderlijke vermogens en afmetingen
Infra

Met 15 strekkende meter is het een van de grootste aankomstborden en stuurborden die we ooit in onze site in Kortrijk engineerden en bouwden. Eindbestemming: het nieuwe Waterproductiecentrum in Oostende. Een installatie die kanaalwater omzet in drinkwater. En dat op een uur tijd.

Onze borden komen terecht in het FARYS Waterproductiecentrum. FARYS staat in voor de productie en distributie van drinkwater in 85 gemeentes in Vlaams-Brabant, Henegouwen, Oost- en West-Vlaanderen. Daarnaast zet het ook in op waterzuivering.

Geïntegreerde drives van Danfoss

Dit project vloeit voort uit die laatste tak. Hun nieuwe station zet water uit het kanaal Oostende-Brugge om naar kwalitatief drinkwater. Een primeur. Capaciteit: tot 12 miljoen liter drinkwater per dag.

Onze borden sturen aan én verdelen. Account manager Nick Carmans: “Aan de ene kant regelen ze alle processen in dat gebouw. Samen met de in onze borden geïntegreerde drives van Danfoss. Aan de andere kant bevatten ze de voedingsvertrekken voor de equipment in the field. Met daarbij onze IO-borden met PLC’s die de kleppen en ventielen aansturen.”

Uitzonderlijke afmetingen en vermogens

“We hebben net fase twee opgeleverd. Naast de IO-borden, waren die twee fases vergelijkbaar: telkens een gigantisch stuurbord in combinatie met een aankomstbord. Eerst een stuurbord van elf meter, nu een van vijftien meter. Dat zijn echt wel uitzonderlijke afmetingen. Niet elke bordenbouwer heeft kaas gegeten van zulke grote vermogens. Wij hebben voor dit project Prisma gekozen.

“Waarom? Eén: het is typegetest door de fabrikant. Twee: het is – zoals al ons werk – 100% volgens de regels van de kunst. Géén grijze zones bij de keuring.”

De eerste keer dat er in Kortrijk voor één project zoveel strekkende meters zijn gemaakt.
Nick Carmans, Account manager

Primeur voor P&V Panels Kortrijk

“Persoonlijk vind ik dit project ook een succes omdat we de aankomstborden en stuurborden bij ons in Kortrijk hebben gebouwd. De eerste keer dat er daar voor één project zoveel strekkende meters zijn gemaakt. Hét bewijs dat twee jaar na de overname alles op punt staat om ook de complexere projecten kwaliteitsvol uit te voeren.”

Ontwerpen en bouwen aankomstborden en stuurborden

 • Fase 1: aankomstbord 2000A en een stuurbord van 11 meter 1600A
 • Fase 2: aankomstbord 3200A en een stuurbord van 15 meter 1600A
 • Tiental IO-borden in the field
 • Kabelberekening

Drinkbaar kanaalwater in één uur… hoe werkt dat?

Het Waterproductiecentrum in Oostende is de eerste installatie die een mengeling van zoet en zout water kan verwerken. Maar hoe gaat dat nu precies, dat omzetten van kanaalwater in drinkbaar water?

 1. Via een ondergrondse leiding wordt het kanaalwater naar het centrum gepompt.
 2. Een eerste zuiveringsproces verwijdert het grove vuil.
 3. Microfilters houden alle kleinere deeltjes tegen.
 4. Actief kool en UV verwijderen de laatste onzuiverheden.
 5. Er worden mineralen aan het water toegevoegd.