• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Distributiepanelen bedrijfsverzamelgebouw Area 82

Nieuwbouw kantorencomplex site Chemelot
Gebouwen

Area 82. In cijfers een klein verschil met Area 51, de mysterieuze basis in de Nevada-woestijn in Las Vegas. Maar de laboratoria en kantoren van de nieuwbouw op de site van Brightland Chemelot Campus dienen niet voor militaire doeleinden. Ze vormen de nieuwe thuis voor verschillende start-ups. En voor dat gebouw engineerden en bouwden wij de distributiepanelen.

Brightlands Chemelot Campus vormt samen met Chemelot Industrial Park het hart van de chemische industrie in Nederland. Beide sites bieden onderdak aan productiebedrijven en onderzoekscentra. Van start-ups tot grote multinationals.

Hoofddistributiepanelen

Die start-ups krijgen met Area 82 een nieuwe uitvalsbasis op Brightlands. Het bedrijfsverzamelgebouw beschikt over verschillende laboratoria en ondersteunende kantoren. En de stroomverdeling binnen die nieuwbouw, daar zorgden wij voor. Twee grote hoofddistributiepanelen naast de centrale transformatorruimte. Die verdelen verder naar de in totaal twintig distributieborden in de twee gebouwen. Tot aan de kleinste panelen aan de eindpunten.

Last minute aanpassingen zijn typisch voor een nieuwbouw. Dan is het aan ons om met een snelle oplossing te komen.
Business unit manager voor Nederland Eric Joosten

Eric Joosten, business unit manager Nederland: “De distributiepanelen op zich waren niet zo complex. Maar de doorlooptijd was strak. Op vijf weken tijd moest de eerste fase klaar zijn. Van engineering tot de plaatsing en koppeling daar ter plaatse.”

“Dat betekent overuren. We hebben serieus moeten schakelen om de deadline te halen. Gelukkig kunnen we terugvallen op een hele grote ploeg. Met meer dan twintig ervaren engineers en 140 bordenbouwers kunnen we zo’n strakke deadline toch waarmaken.”

“En zijn we ook in staat om last minute wijzigingen snel door te voeren. Dat is nu eenmaal eigen aan nieuwbouw – tot op het laatste moment zijn er onvoorziene omstandigheden. Een ruimte die plots een halve meter kleiner uitvalt. Of een ventilatiekoker die een net iets ander traject aflegt dan op de plannen. Het is aan ons om creatieve oplossingen te bedenken, zodat de werken gewoon kunnen doorgaan.”