• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Elektrische panelen productielijn Sekisui

Uitbreiding grondstoffenfabriek op Chemelot-site
Industrie

U kan het niet zien, maar toch heeft het een belangrijke veiligheidsfunctie in onze auto’s en een grote invloed op de energieprestaties van onze gebouwen. Wél zichtbaar en even belangrijk: onze elektrische panelen voor de productielijn ervan. Business unit manager voor Nederland Eric Joosten neemt u mee naar de Geleense grondstoffenfabriek van Sekisui.

Een opspattend steentje slaat een barst in uw voorruit. Hoe komt het dat uw ruit niet helemaal uiteenspat? Omdat er een onzichtbare folie zit tussen de twee glaslagen.

Zo’n glasfolie wordt typisch gebruikt als tussenlaag voor gelamineerd glas. Om de veiligheid ervan te verhogen, zoals in het vorige voorbeeld. Of om de isolatiewaarde te verbeteren, zoals bij dubbele beglazing voor gebouwen. Of als extra buffer tegen zonlicht of geluid.

Wij engineerden en bouwden de elektrische panelen voor de nieuwe productielijn van Seki Sui, rechts op de afbeelding.

Die glasfolies zijn de specialiteit van het Japanse Sekisui S-Lec. Voor hun grondstoffenfabriek op Chemelot in Geleen engineerden en bouwden wij de elektrische panelen. Om hun capaciteit op te drijven, breidden ze hun site daar uit van twee naar drie productielijnen. De nieuwe productielijn staat rechts op bovenstaande afbeelding. Met net als de twee vorige productielijnen vooraan een apart gebouw voor onder meer de elektrische panelen en transfo’s.

“In dit project komen al onze expertises samen”, begint Eric Joosten, business unit manager voor Nederland. “Zowel stuur- als verdeelpanelen. Van de stroomverdeling in de kantoren tot de elektrische panelen die de motoren in het productieproces aansturen. Van de hele grote hoofdpanelen tot de kleintjes. Zowat elk mogelijk paneel dat we kunnen engineeren en bouwen, passeerde de revue.”

Wij zijn erop gebouwd om die grote aantallen en verscheidenheid in elektrische panelen aan te kunnen.
Business unit manager Nederland Eric Joosten

“Deze opdracht kwam binnen via Stork, specialist in geïntegreerde oplossingen voor operations, maintenance, modification en asset integrity in de industrie. Zij zochten een paneelbouwer die de slagkracht en kennis heeft om al die verschillende soorten elektrische panelen aan te kunnen. En die die grote hoeveelheden aankan. Om zoveel panelen op te leveren binnen zo’n korte doorlooptijd, dan is snelheid echt een belangrijke. Wij hebben daar de mankracht voor. En de processen. We zijn continu bezig met onze processen en procedures te verbeteren: gestandaardiseerde testings, leanere werkplekken, investeringen in ons machinepark…”

“Stork zocht ook een partner die kon meedenken. Net omdat het project nog geen 100% was ingevuld. Normaal vertrekken wij als paneelbouwer van de grote lijnen die het voorontwerp ons geeft. Die verfijnen en optimaliseren we dan naar een definitief ontwerp.”

“Maar deze keer waren er nog verschillende vraagtekens. Aan onze engineers om die grijze zones gaandeweg te ondervangen en met antwoorden te komen. Zodat ze bij Stork gerust konden zijn dat alles in orde komt.”

Foto copyright Sekisui