• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Elektrische beveiligingen: bent u 100% gerust dat ze werken?

Bij een probleem aan uw elektrische installatie zijn de elektrische beveiligingen de redders in nood. Zij vermijden grotere schade en redden mensenlevens. Tenminste, dat zouden ze moeten doen. Want na verloop van tijd neemt hun bedrijfszekerheid af. Die onzekerheid nemen wij weg tijdens een onderhoud.

Een kortsluiting aan een machine in een bepaalde lijn. Opgehoopt stof in uw elektrische kasten dat fungeert als geleider. Een barst in de isolatiemantel van een kabel. Op die momenten behoeden correct werkende beveiligingen u, uw medewerkers en uw bedrijf van groter onheil.

Maar hoe zeker bent u dat die elektrische beveiligingen hun werk gaan doen?

Elektrische componenten zijn enorm robuust. Maar zelfs de meest robuuste component heeft na twintig jaar zijn beste tijd gehad.

Het antwoord: u hebt die zekerheid niet. Toch niet zonder een test die uitsluitsel biedt. Daarom nemen wij dit type testen standaard op tijdens onze onderhoudswerken bij klanten.

Elektrische beveiligingen testen = gemoedsrust

Hoe gaan we te werk? Wel, elke automaat heeft een uitschakelcurve. Die is zelfs wettelijk vastgelegd, net omdat het om personenbeveiliging gaat. Via gespecialiseerde software simuleren onze service techniekers bepaalde fouten. Wij confronteren die elektrische beveiligingen met verschillende probleemsituaties en kijken wat hun reactie daarop is.

Aan de hand van die resultaten analyseren we of elke elektrische beveiliging nog doet wat hij moet doen. En in welke mate hij nog beantwoordt aan die ideale uitschakelcurve.

Bij een defect kunnen we ook meteen de oorzaak duiden. Is het een mechanisch effect? Of zit er ergens iets softwarematig mis? Om dan ten slotte het probleem voor u op te lossen.

Meer weten over onze onderhoudsservice?