• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

“We kunnen elk mogelijk bord ontwerpen, bouwen, onderhouden én upgraden”

P&V Panels

De overname. De nieuwe naam. CEO Joris Vrancken en sales & marketing director Koen Pellaers vertellen over le nouveau P&V en de stap vooruit.

Van bouwer naar alleskunner

“We heten niet langer P&V Elektrotechniek. Vanaf nu is het P&V Panels. Simpelweg omdat dat veel duidelijker is. We nemen ook afscheid van onze slogan Probably the best panelbuilder in the world. We zijn veel meer dan een bouwer. Ja, we assembleren borden. En ja, we zijn daar goed in. Maar we engineeren, onderhouden en upgraden ze ook.”

“Begin 2018 begonnen we met een nieuwe afdeling: Service. Die voert onderhoudswerken en upgrades uit aan bestaande borden. Die afdeling is ondertussen vijftien man sterk en gaat nog groeien. Steeds meer bedrijven besteden dit type werken liever uit, zodat zij zich kunnen concentreren op hun core business. En wij staan klaar om hen hiermee te helpen.”

“We zijn gegroeid van bouwer naar alleskunner. Voor elke fase van de levenscyclus van een bord zijn wij aan zet. Cradle to cradle, zoals dat zo mooi heet.”

“Naast onze bredere dienstverlening, zijn we ook gegroeid in aantal. In totaal zijn we 210 man sterk – dat is twee keer groter dan onze eerste achtervolger. Er werken hier 140 bordenbouwers, meer dan twintig engineers en bijna evenveel servicetechniekers. Met de overname van Bekaert Electric komen daar nog eens dertien mensen bij.”

Laat de probably maar achterwege

“Er is nog een reden waarom we afscheid nemen van Probably the best. Wij voelen ons namelijk sterk genoeg om te claimen dat wij dé specialist zijn op gebied van distributie- en stuurborden. Onze slagzin is vanaf nu One step ahead.”

“Wij willen op elk mogelijk gebied een stap voor zijn. Het is onze missie om elke keer hét best mogelijke bord te engineeren. Om dat te doen, moeten we mee zijn met alle technologische opportuniteiten. De intelligentie in borden zal alleen maar toenemen. We willen daar een voortrekkersrol in spelen.”

“We zijn als enige bordenbouwer zowel gecertificeerd door Schneider Electric én Siemens – dé twee topmerken. Maar we leggen de lat nog hoger. We zijn continu bezig met onze processen en procedures te verbeteren: gestandaardiseerde testings, leanere werkplekken, investeringen in ons machinepark… Dat efficiëntere bouwproces leidt tot een hogere kwaliteit én kortere doorlooptijden. En dus tot een betere prijs-kwaliteitverhouding en snellere levertijden.”

“Die One Step Ahead geldt ook voor de manier waarop we onderhouden en upgraden. Wij gaan veel verder dan een standaard onderhoud: we helpen bedrijven de switch maken van reactief naar proactief. Niet ingrijpen als het te laat is, maar een systematisch onderhoud en een duidelijk masterplan op lange termijn.”

Condition based maintenance is de toekomst. Maar daarvoor moet u wel kunnen meten. Ook dat kunnen we regelen. We gaan niet elke bestaande kast op het niveau van Industrie 4.0 krijgen, maar wel op 3.9.”

Infra, industrie, gebouwen en machinebouw

“Daarnaast hebben we ook ervaring in alle mogelijke sectoren: infra, industrie, gebouwen en machinebouw. Voor elke sector is er een unit binnen P&V die zich concentreert op één specifiek vakgebied. Zo krijgt u steeds iemand tegenover u aan tafel met expertise in uw domein. Iemand die uw taal spreekt. Want elk domein heeft zo zijn bijzonderheden. Dat werkt efficiënter. En resulteert in een snellere en juistere offerte. We kunnen veel korter op de bal spelen dankzij deze aanpak.”

“De slotsom van dat alles is dat wij voor elke mogelijke vraag over eender welk laagspanningsbord de beste oplossing kunnen aanreiken. Of dat nu nieuwe borden zijn voor een ziekenhuis of het in kaart brengen en upgraden van de kasten in een farmaceutisch bedrijf. Als wij het niet kunnen, dan kan niemand het.”