• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Hotspots elektrische borden opsporen – Iets uit de kast

Uw elektrische borden kunnen meer dan aansturen en verdelen. Met de juiste componenten wordt zowat alles mogelijk. In de rubriek Iets uit de kast zoomen we telkens in op één slimme component in een kast. En bespreken we de mogelijkheden van die technologie voor uw bedrijf. Deze keer: de temperatuursensor. Onder meer nuttig om hotspots in uw elektrische borden op te sporen.

Een te hoge temperatuur in uw elektrische kasten duidt op een probleem. Want die warmte is in de meeste gevallen een gevolg van een losse aansluiting of een defecte isolatie. U kan die zogenaamde hotspots in kaart brengen met een thermografie. Maar zo’n thermografie is niet meer dan een momentopname.

Met temperatuursensoren heeft u wél constant zicht op de warmteverliezen in uw kasten. Zo’n sensor meet het aantal graden Celsius en stuurt die door naar een gateway op uw bord. Die gateway verzamelt alle input. En verzendt al die informatie vervolgens naar een monitoring tool op uw laptop, smartphone of tablet.

Blijf hotspots een stap voor

U kan zo’n sensor op twee manieren inzetten:

Om de algemene kasttemperatuur te meten. Zoals het type sensor op de foto hieronder:

Een temperatuursensor die de kasttemperatuur meet.

Of om de temperatuur te meten op de typische risicozones voor hotspots in uw elektrische borden. De koperen aansluitvlaggen, bijvoorbeeld. Zoals op foto hieronder:

Een temperatuursensor specifiek om hotspots op elektrische borden in kaart te brengen.

Temperatuursensoren helpen u dus om problemen sneller en accurater op te sporen. Zo blijft u storingen en onverwachte shutdowns altijd een stap voor.

Ook voor uw huidige borden

Een temperatuursensor installeren, dat is plug-and-play. We klikken ze vast op een geleider op enkele gerichte plaatsen in uw bord. De sensor monitort die geleider of de ruimere omgeving en haalt er tegelijk ook zijn voeding uit – aan 5A heeft hij genoeg. Door die eenvoudige installatie is deze technologie ook perfect te integreren op bestaande borden.

Meer weten over de mogelijkheden van temperatuursensoren voor uw elektrische borden? Neem contact met ons op.