• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Tweede overname in Nederland: welkom Croonwolter&dros

We verwelkomen de divisie paneelbouw van Croonwolter&dros BV (NL). De 25 werknemers verhuizen van Dordrecht naar onze site in het Nederlandse Zwijndrecht. Na eReM in november 2021, is dit onze tweede Nederlandse overname. Maar niet de laatste. “We blijven op zoek naar nieuwe opportuniteiten in Nederland”, zegt CEO Joris Vrancken.

Croonwolter&dros maakt deel uit van bouw- en techniekbedrijf TBI Holdings. Deze afdeling paneelbouw komt nu in onze handen. “Dit is een carve-out van die specifieke activiteit”, vertelt Joris Vrancken. “De 25 medewerkers van de paneelbouwer worden geïntegreerd binnen P&V. Ze zullen op korte termijn verhuizen naar onze site in Zwijndrecht.”

Daar namen we in november vorig jaar eReM over, specialist in industriële automatiseringsprojecten. “Het doel is om die locatie uit te bouwen tot een allrounder. Zodat we vanuit Zwijndrecht een totaaloplossing kunnen bieden aan de Nederlandse markt: ontwerp, bouw, onderhoud en upgrade van elektrische panelen. Van alle mogelijke merken en voor alle mogelijke sectoren.”

“Deze laatste overname is een volgende stap in dat verhaal. Met de mensen van paneelbouwer Croonwolter&dros halen we én extra expertise én extra slagkracht in huis. De volgende maanden gaan we aan de slag om de processen in Zwijndrecht verder te optimaliseren. Om daarna te kunnen doorgroeien naar een omzet van 13 à 15 miljoen euro.”

Vierde overname in vier jaar

Na Bekaert Electric (Kortrijk) in 2019, EBB (Genk) in 2020 en eReM in 2021 (Zwijndrecht) is dit de vierde overname in vier jaar tijd.

Ondertussen blijven we uitkijken naar nieuwe opportuniteiten. “Het is onze ambitie om ook in de rest van Nederland voet aan grond te krijgen. Er zijn weinig Nederlandse sectorgenoten die ons totaalpakket op gebied van elektrische panelen kunnen aanbieden. De opportuniteit is er dus.”