• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Overname in Nederland: eReM versterkt onze rangen

We nemen sectorgenoot eReM Elektrotechnici BV uit Zwijndrecht (NL) over. De eerste keer dat we de landsgrens oversteken voor een overname. CEO Joris Vrancken: “Dit is het begin van onze internationale expansie.”

De eerste projecten in Nederland waren al enkele jaren een feit. Maar de bouw van de elektrische panelen zelf gebeurde nog altijd in ons hoofdkantoor in Heusden-Zolder (BE).

Joris: “Voor ons is deze overname dan ook een logische volgende stap op de Nederlandse markt. In onze business moet je nu eenmaal dicht bij je klanten zitten om hen optimaal te bedienen. Dat zit niet alleen in de bouw van panelen, maar in het totaalplaatje: ontwerp, bouw, onderhoud en upgrade. Er zijn weinig Nederlandse sectorgenoten die dat totaalpakket kunnen aanbieden. De opportuniteit is er dus.”

Zwijndrecht als uitvalsbasis naar Nederland

“Voor beide partijen is dit een win-win. eReM krijgt naast de bouw van panelen toegang tot onze ervaring en expertise als allrounder. Plus de slagkracht van een groep die de grootste is in de Benelux.”

“Omgekeerd krijgen wij vanuit Zwijndrecht toegang tot de Nederlandse markt én halen we nieuwe kennis aan boord. eReM staat namelijk sterk in industriële automatiseringsprojecten en heeft knowhow van de specifieke integratie in die markt.”

“Ze zijn ook een bekende naam in internationale projecten. Kortom: er zijn veel synergieën mogelijk.”

Om die synergieën maximaal te benutten en de continuïteit te verzekeren, blijven twee van de drie Nederlandse directieleden aan boord.

Vierde overname op komst

Na Bekaert Electric (Kortrijk) in 2019 en EBB (Genk) in 2020, is dit onze derde overname in drie jaar tijd. Vrancken laat weten dat hij snel een vierde naam wil toevoegen aan die lijst.