• Site Heusden-Zolder (HQ)
 • Industrieweg 10,
  B-3550 Heusden-Zolder
 • +32 (0)13 61 11 00
 • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Distributieborden ontwerpen en bouwen voor Boortmalt

Op maat voor mouterij
Industrie

Als u de volgende keer een pint bestelt of geniet van een whiskey of een drupke: de kans is groot dat de mout van bij Boortmalt komt. Wij ontwierpen en bouwden in opdracht van DSG de distributieborden voor hun mouterij in Herent. Senior account manager Steven Perrault en project manager Alejandro Jimenez nemen u mee achter de schermen.

Boortmalt is met zijn drie miljoen ton productiecapaciteit de grootste mouterij ter wereld. Het Belgische bedrijf telt 27 sites verspreid over vijf continenten en levert wereldwijd aan brouwerijen en stokerijen.

Maar in mei 2020 kreeg de productie in ons land een knauw. In Herent brandde er een transformatorcabine uit. “DSG Belgium depanneerde met een mobiele transfo-unit zodat Boortmalt hun processen snel weer kon opstarten”, vertelt Steven.

“Ondertussen zette DSG ook alles in gang om de oude installatie te vervangen. Zo kwamen wij aan zet, want de borden besteedde DSG aan ons uit. Zo kunnen zij zich als specialist in midden- en hoogspanningsinstallaties focussen op hun expertise in het totaalproject.”

“Aan ons om nieuwe borden te ontwerpen en bouwen voor die bestaande situatie. ”, vertelt Alejandro. “Dus moesten we met onze kasten helemaal op maat gaan.” Daarom viel de keuze op Logstrup. “Met twee aankomsten van 4000A een van de zwaardere Logstrups die hier al gepasseerd zijn. We hebben de borden ook in twee delen gebouwd, anders kregen we ze niet binnen in het lokaal.”

“Flexibel naar afmetingen én merken”

“De meeste kastfabrikanten werken met standaardafmetingen. En de vorm is sowieso altijd rechthoekig. Met Logstrup kunnen we de kast naar afmetingen en vorm beter aanpassen naar de beschikbare ruimte”, aldus Chris Rasschaert, specialist Logstrup binnen P&V Panels.

“Daarnaast is er ook flexibiliteit naar de in te bouwen merken. Het framework van andere fabrikanten is alleen compatibel met componenten van het eigen merk. Logstrup laat die vrijheid, zodat wij zelf die keuze kunnen maken tussen Schneider, ABB, Siemens… Dat betekent twee keer op maat van de klant, aan een goede prijs-kwaliteit.”

Schakelaar in een schuif

“Ook een uitdaging: de twee kleine vertrekken van 250A. Die hebben we in een schuif gebouwd. De eerste keer dat we zoiets deden in Logstrup. Het voordeel is dan dat ze die schakelaar helemaal kunnen uittrekken”, vertelt Alejandro. “Daarnaast maakten we het ook mogelijk om de gegevens van de vermogensschakelaars door te sturen naar het monitoringplatform van Boortmalt. Zo kunnen ze het bord opvolgen vanop afstand.”

“Een voordeel is dat we het huis kennen. De site in Herent was voor de overname door Boortmalt van het Franse Cargill. Voor hen hadden we ook al eens borden ontworpen en gebouwd. Die expertise namen we mee naar dit project, waardoor alles vlot is kunnen verlopen.”

Ontwerpen en bouwen distributieborden

Distributiebord 1

 • 1x4000A aankomst
 • 1x3200A vertrek
 • 1x2000A vertrek
 • 1x4000A vertrek naar bord 2

Distributiebord 2

 • 1x4000A aankomst van bord 1
 • 1x2500A vertrek
 • 2x1250A vertrek
 • 1x1600A vertrek
 • 2x250A vertrek