• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Kankerbehandeling onder stroom

Case Farma
Industrie

België heeft een sterke positie op het vlak van life sciences. Daarom koos een grote multinational in de farmacie ons land voor de bouw van zijn Europese productiefaciliteit voor een innovatieve behandeling voor bloedkanker. Deze technologie op het scherpst van de snee werkt niet zonder betrouwbare verdeelborden. En dan komt P&V Panels in beeld.

Ik ben er trots op dat we een steentje bijdragen aan de strijd tegen kanker.”
Steven Perrault, Business Development Manager

“We werken al vele jaren voor dit farmabedrijf. Waar ze in het verleden hun borden via de fabrikant bestelden, kloppen ze nu vaker rechtstreeks bij ons aan”, weet Steven Perrault, business development en account manager bij P&V Panels. “In dit geval kwamen Schneider Electric en het industrieel installatiebedrijf met de vraag om de verdeelborden te ontwerpen en te bouwen”, vervolgt Jelle Janssens, account manager industrie en infrastructuur.

De langste busbar tot nu toe

Het project omvatte het ontwerpen, bouwen, leveren en mechanisch en elektrisch koppelen van een hoofdverdeelbord van 5.000 A en tien MCC’s met vorm 4B. “Die beveiligen en sturen alle toestellen in de productiefaciliteit aan. Bijzonder
is dat deze onderverdeelborden zijn uitgerust met sensoren voor temperatuurmonitoring van Schneider Electric. Die sturen via ZigBee hun meetwaardes door naar het SCADA van de  klant. Zo voorkomt men schade door storingen of plotse temperatuurstijgingen”, legt Jelle uit. Daarnaast leverde en installeerde P&V Panels een busbar. “Met een lengte van 380  meter is het de langste die we tot nu toe hebben geplaatst”, preciseert Jelle.

De klok tikt

De grootste uitdaging in dit project? De zeer strakke deadline. Steven: “Het farmabedrijf wilde een zeer snelle oplevering om zo snel mogelijk deze innovatieve therapie ter beschikking te kunnen stellen aan patiënten. Aangezien we ons nog in de nasleep van de coronacrisis bevonden, kostte het ons de nodige moeite om tijdig over alle materialen te beschikken. Heel wat toeleveringsketens waren nog steeds verstoord. Maar we zijn erin geslaagd om de borden en de busbar tijdig te plaatsen. We zaten regelmatig samen met de klant en met Schneider Electric om het hele proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Ook ons team speelde daar een belangrijke rol in: geen enkel ander bedrijf in de Benelux heeft voldoende werknemers om zo’n project op zo’n korte tijd tot een goed einde te brengen. Daarmee onderscheiden we ons. En ik ben er persoonlijk best trots op dat we een steentje bijdragen aan de strijd tegen kanker.”

De busbar in dit project is met zijn lengte van 380 meter de langste die we al hebben geplaatst.
Jelle Janssens, Acount Manager Infra & Industrie

Info bord

• 1 hoofdverdeelbord 5.000 A van Schneider Electric
• 10 onderverdeelborden/MCC’s met temperatuurmonitoring van Schneider Electric
• Busbar van 380 meter