• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

PowerLogic HeatTag: deze neus ruikt brand al van ver aankomen – Iets uit de kast

Uw elektrische borden kunnen meer dan aansturen en verdelen. Met de juiste componenten wordt zowat alles mogelijk. In deze rubriek zoomen we telkens in op één slimme component in een kast. Deze keer: de PowerLogic HeatTag. Deze nieuwe sensor van Schneider Electric detecteert smeulende kabels in het vroegst mogelijke stadium.

Loszittende bekabeling genereert oververhitting. Die oververhitting leidt op termijn tot materiaal- schade in uw kasten. Of erger: brand. Met de huidige sensoren is er geen enkele manier om die vlammen een stap voor te zijn. Een rookdetector slaat pas alarm als er rookontwikkeling is. Een temperatuursensor? Als de temperaturen zo hoog oplopen, blijft er vaak te weinig tijd over om proactief in te grijpen. Daar brengt de PowerLogic HeatTag verandering in. Zo kan ons service team preventief ingrijpen voor dat het te laat is.

Pre-alarm op basis van luchtpartikels

Strategic purchasing manager Geert Peeters: “Deze sensor meet én de temperatuur én de vochtigheid én bepaalde luchtpartikels en gassen in uw elektrische kasten. Deze partikels en gassen komen vrij als de isolatie van de bekabeling een temperatuur van 170°C bereikt. Ter vergelijking: rond ongeveer 300°C ontstaat er rook. Deze neus slaat dus veel vroeger alarm.”

Vanaf het moment dat de PowerLogic HeatTag afwijkende waardes detecteert, stuurt hij u via het overkoepelende softwaresysteem EcoStruxure Facility Expert een e-mail en/of SMS.

“De koppeling met het EcoStruxure Facility Expert-platform maakt dat wij dit vanop afstand kunnen opvolgen voor onze klanten. Zo kan ons Service team tijdig in actie schieten, nog voor er brand uitbreekt.”

“Wij van P&V Panels waren twee jaar geleden één van de vijf partners wereldwijd die deze innovatie in primeur kregen voorgesteld. We hebben ‘m uitvoerig mogen testen om Schneider zo gerichte feedback te geven. Nu komt dePowerLogic HeatTag dus officieel op de markt.”