• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Multibrand: voor elke installed base de best mogelijke oplossing

Overkoepelend plan voor maintenance en upgrade
Industrie

Als P&V Panels zijn we merkonafhankelijk. Dat betekent dat we per project de best mogelijke oplossing naar voren kunnen schuiven. Maar hoe vertaalt die belofte zich naar de praktijk?

Een elektrische installatie is iets wat organisch groeit. Een aanpassing hier, een uitbreiding daar… De realiteit is dat bij heel wat bedrijven en in verschillende gebouwen er een mix is ontstaan van merken.

Dat brengt bepaalde uitdagingen met zich mee op gebied van onderhoud en upgrades.

Maintenance: heeft u het totaaloverzicht?

Bij Arcelor Mittal in Gent is er bijvoorbeeld een combinatie van ABB en Schneider. Elk merk met zijn eigen aandachtspunten tijdens het onderhoud. Bij ons is de staalproducent zeker dat we de kennis van beide merken in huis hebben.

Bij een voedingsbedrijf in Tienen iets soortgelijk: een oude installed base die bestaat uit verschillende merken. Als zij het onderhoud aan de fabrikanten zelf uitbesteden, hebben ze twee partijen te managen. Gevolg: meer coördinatie om alles geregeld te krijgen tijdens de geplande shutdown.

Met ons hebben ze één aanspreekpunt. Eén partner die meedenkt over het totaalplaatje, over die verschillende merken heen.

Pas dan komt u tot een totaalplan, met onder meer een totaalaanpak op gebied van spare part management.

Upgrade: heeft u een overkoepelend plan?

Idem in de Genk-site van Aperam. De staalproducent zit in een fase dat enkele van hun grote vermogensschakelaars aan vervanging toe zijn. Ook hier een mix aan merken.

Daar werpt de vraag zich op of het nu het moment is om voor één merk te gaan. Zodat alles uniformer wordt. Een vraag waar wij beter voor geschikt zijn om op te antwoorden dan de afzonderlijke fabrikanten. Want die stippelen alleen een plan van aanpak uit voor hún schakelaar.

Wij kijken samen met Aperam naar de theorie en de praktijk voor hun hele installed base. Wat is op papier de beste oplossing voor de lange termijn? Hoe vertaalt zich dat naar de praktijk?

Want ombouwkits schieten in soortgelijke projecten soms tekort. Wij kunnen dat maatwerk leveren om bijvoorbeeld een verticale achter- aansluiting om te bouwen naar een horizontale uitvoering.

Smart: wat zijn de mogelijkheden voor úw borden?

Ook voor de omschakeling naar smart, is het een voordeel dat wij multibrand werken. Want intelligente panelen bieden steeds meer mogelijkheden. Met een smart panel kan u energie monitoren en besparen, uw borden vanop afstand opvolgen, condition based maintenance integreren… Die mogelijkheden zijn niet alleen weggelegd voor nieuwe borden. Ook uw bestaande borden kan u smart maken.

Maar begin er maar eens aan als uw installed base bestaat uit een mix van merken. Ook hier kunnen wij dat overzicht geven en één oplossing, over de fabrikanten heen. Wij rusten elk bord uit met de best mogelijke smart component. Wij zorgen ervoor dat alles met alles kan praten.

En dat al die data – van welk merk dat bord of die schakelaar ook is – correct wordt verzameld en uitgelezen. Liefst van al in één overkoepelend dashboard.