Heeft u een vraag?
Als die over borden gaat, hebben wij het antwoord.
Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.
Schneider Prisma Safety: makkelijk uitbreidbaar
De kans is groot dat het volgende bedrijf ooit uw redder in nood was. Janssen Pharmaceutica is namelijk uitvinder van onder meer Motilium en Imodium. Project manager Alejandro Jimenez vertelt over ons maatwerk voor hun site in Beerse en de bewuste keuze voor Okken en Schneider Prisma Safety.
Janssen Pharmaceutica maakt deel uit van de Amerikaanse bedrijvengroep Johnson & Johnson. Het Belgische farmabedrijf telt vestigingen in Beerse (Beerse I en II), Geel, Olen, Merksem, Diegem, La Louvière en Courcelles. “We bouwden eerder al borden voor hun vestigingen in Geel en Beerse. We zijn het dus gewoon om voor Janssen te werken: we weten wat ze willen en wat ze belangrijk vinden. Zij langs hun kant weten wat ze van ons mogen verwachten. En hebben de zekerheid dat we vertrouwd zijn met hun voorschriften.”
“Via Schneider Electric waren we opnieuw aan zet in Beerse. Het ging om een vervanging van een oudere installatie. In totaal bouwden we drie borden. Eén Okken-bord, een combinatie van een motor control center (MCC) en een power control center (PCC). Die krijgt zijn voeding rechtstreeks binnen van twee transformatoren en verdeelt die vervolgens naar twee Schneider Prisma Safetyborden, een nieuwigheid binnen hun gamma. Die sturen de ventilatie aan, de verlichting, enkele stopcontacten… – vrij uiteenlopend eigenlijk.”
FE eruit, de rest blijft werken
“Waarom die keuze voor Schneider Prisma Safety? Om het later makkelijker te maken om uit te breiden. Nu zijn fase één en twee afgerond, maar later volgt nog een fase nummer drie. Op dat moment komen er automaten en motorvertrekken bij op de bestaande installatie. Het grote voordeel aan deze borden is dat u ze onder spanning kan uitbreiden. Bij een klassiek bord moet u alles uitschakelen als u eraan werkt. En ligt bijgevolg de productie stil.”
“Maar bij een Okken of Schneider Prisma Safety trekt u enkel de functionele eenheid (FE) eruit en de rest van het bord blijft perfect operationeel. Na de werken schuift u het bijgewerkte deel weer in de kast. Dit is uiteraard niet alleen een enorm voordeel bij updates, maar ook bij onderhoudswerken en interventies.”