• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Een perfecte keuring van uw laagspanningsinstallatie dankzij de QR-code – Iets uit de kast

Uw elektrische borden kunnen meer dan aansturen en verdelen. Met de juiste componenten wordt zowat alles mogelijk. In deze rubriek zoomen we telkens in op één slimme component in een kast. Of in dit geval: óp de kast. Met deze keer de QR-code. De eerste stap naar een perfecte keuringsrapport van uw laagspanningsinstallatie.

Het is een uitdaging om voor elk bord binnen uw bedrijf een zicht te hebben op de laatste stand van zaken. Omdat het veel borden zijn om te beheren. Omdat ze verspreid zitten over verschillende gebouwen. Omdat een elektrische installatie typisch iets is dat leeft: een aanpassing hier, een component vervangen daar…

Tegelijk is die as built van uw elektrische borden belangrijk. Die schema’s vormen het vertrekpunt voor herstellingen, uitbreidingen en upgrades. En nog belangrijker: u moet die as built kunnen voorleggen bij de vijfjaarlijkse keuring van uw laagspanningsinstallatie.

100% zeker over de as built

Een managementsysteem voor uw elektrische borden helpt u deze uitdaging aangaan. Alle grote fabrikanten hebben hun eigen systeem met eigen accenten. Maar de rode draad is dat zo’n systeem u toelaat om alle informatie over uw borden in de cloud te verzamelen. Zo bewaart u alles op één centrale plaats: de laatste versie van het elektrisch schema, testrapporten, CE-declaraties, warmteberekeningen…

Dat laat u dan weer toe om die informatie toegankelijk te maken en te delen. Met uw eigen techniekers. Of met het bedrijf waar u uw onderhoud aan uitbesteedt. De enige voorwaarde is dat zij de app op hun tablet of smartphone installeren. Als ze dan de QR-code op de kast inscannen, krijgen ze meteen de laatste stand van zaken te zien.