• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash
Industrie

In de zomer van 2021 sloeg het noodlot toe in grote delen van Wallonië. Een nooit geziene regenval zette dorpen en steden blank. Naast de menselijke drama’s, deelden ook bedrijven in de klappen. In moeilijke omstandigheden zochten ze naar manieren om zo snel mogelijk weer op te starten. Boterproducent Corman in Béthane was daar één van. Met een ombouw naar EATON hielpen wij hen weer opstarten. Tekst en uitleg door Service manager Bart Van Herck, account manager Pawandeep Singh en project manager Davy Van Doormalen.

Pawandeep: “We gaan altijd eerst langs om de situatie in kaart te brengen. Dat is standaard in elk project. Maar dit was een heel atypisch plaatsbezoek. Alles qua productie lag stil in die fabriek. Eigenlijk leek het zelfs niet meer op een fabriek: allemaal lege ruimtes, muren zonder bepleistering… De enige toestellen die draaiden, waren de pompen om het laatste water uit het gebouw te krijgen. Dat water steeg tijdens
de overstromingen tot zo’n anderhalve meter hoogte – alles had ondergestaan.”

Davy: “Alleen het chassis en het koperwerk van hun elektrische borden waren nog voldoende intact. De rest moest allemaal vervangen worden. En als snelheid ooit al een factor was: zeker in dit project. De mensen van Corman wilden de productie zo snel mogelijk weer opstarten.”

EATON de schakelaars, wij de snelheid van uitvoering en de expertise van ombouw
Bart Van Herck, Service manager

Bart: “Ook atypisch: zij hadden de schakelaars al besteld. Normaal gaat al het materiaal via ons. De keuze viel op EATON, zij konden simpelweg het snelst leveren. Het was ook via EATON dat wij aan zet zijn gekomen in dit project.”

“Zij de schakelaars, wij de snelheid van uitvoering en de expertise van ombouw. Want Corman had hiervoor een ander merk in hun kasten zitten.
In normale omstandigheden kiest de klant waarschijnlijk voor een merk-op-merkvervanging, maar dit was een noodscenario. Als multibrand bordenspecialist hebben wij gelukkig ervaring met alle mogelijke merken.”

Davy: “Dus aan ons om het chassis en koperwerk aan te passen op de schakelaars van EATON. Dat begint altijd hier bij ons in het atelier. Al het voorbereidende werk voeren we zoveel mogelijk op P&V uit. Ten eerste omdat we hier in ideale omstandigheden werken. Ten tweede omdat we alles bij de hand hebben.”

“En ten derde: snelheid. Terwijl hun techniekers de schakelaars uit de kast haalden in de fabriek, waren wij het koper al op maat aan het maken. Alles vertrekt hier zo kant- en-klaar mogelijk richting klant. Dan kunnen we meteen beginnen om die nieuwe schakelaars in te bouwen en het koperwerk aan te werken. Onze ploeg van vier techniekers was op vier en halve dag rond met de vier schakelaars.”

Het nieuwe koperwerk.

Ombouw naar Eaton IZM

Vervanging en ombouw naar 4 EATON IZM 2500A vermogensschakelaars.