• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

PLC’s, DCS’en tot en met de camerasturing

66 panelen voor Nippon Shokubai
Industrie

“Deadlines zijn altijd belangrijk. Zeker als de borden deel uitmaken van een bouwproject. Maar als je werkt voor een Japans bedrijf, besef je pas hoe heilig een deadline kan zijn.” Wij bouwden in opdracht van Yokogawa 66 panelen. Voornamelijk PLC’s, maar ook DCS’en. Project manager Florian Symons vertelt hoe hij dit grote project aanpakte.

“Yokogawa is een Japans bedrijf dat controlesystemen en test- en meetapparatuur maakt voor de procesindustrie. We werken al een tijdje voor hen. Dat gaat van kleine opdrachten tot zeer grote projecten. En dan vooral hier in België. Maar binnenkort komen daar ook het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk bij.”

PLC en DCS

“Het project voor Nippon Shokubai valt in die laatste categorie. Zij maken super absorbers, die gebruikt worden in luiers. Toen ze hun vestiging in Zwijndrecht uitbreidden, was Yokogawa aan zet. Zij schakelden ons in. Onze opdracht: 66 borden engineeren en bouwen. Voornamelijk programmable logic controllers (PLC), maar ook computerborden en distributed control systems (DCS) met computeraccessoires, motorsturingspanelen, tot en met stuurborden voor de camera’s. Heel uiteenlopend. Ook de twee elektrische kasten die het productieproces opstartten zijn van ons. Maar dat was via een andere opdrachtgever en is dus een ander verhaal.”

Heiliger dan heilig

“Binnen een bouwproject zijn er strakke deadlines. Op een bepaald moment is het tijd om  de PLC’s, DCS’en en andere borden te plaatsen. En dan móeten die er gewoon zijn. Anders kunnen ze niet verder op de werf en valt de planning in mekaar. En voor Japanse bedrijven is een deadline heiliger dan heilig. Dan moeten wij als P&V natuurlijk meekunnen. Onze capaciteit is één ding. Maar het is ook belangrijk dat onze interne processen goed gestructureerd zijn. Dat we kunnen terugvallen op een duidelijke flow voor die PLC’s en andere borden. En dat ons warehouse management system op punt staat. Dat alles vastligt in een kwaliteitshandboek.”

“Dat geeft ook de ruimte voor flexibiliteit. Bij een bouwproject gebeurt er namelijk altijd wel iets onvoorzien dat impact heeft op onze borden. Die last minutewijzigingen maken dat je kort op de bal moet spelen om ze op te vangen.”

“De aanlevering gebeurde in vijf fases. De laatste was eind mei, begin juni. Met telkens het team van Yokogawa dat hier ter plaatse kwam aftesten. We mogen tevreden terugkijken op dit project. De samenwerking verliep goed, de eindevaluatie was positief. Zelf kijk ik met veel plezier terug op onze trip naar Japan. Terwijl het project nog liep, bezochten we met P&V het hoofdkwartier van Yokogawa. Het was een boeiende ervaring om daar met die topmannen aan tafel te zitten. Dat gaf ons echt een boost.”