• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

Stuurborden productielijn ArcelorMittal

Sturing nieuwe cold welding-lijn
Industrie

“Eigenlijk doen ze zowat alles. U kan ze vergelijken met een sleutel-op-de-deurbouwer voor woningen. Maar dan voor industriële productie-omgevingen. Eén aanspreekpunt voor alles”, vertelt project manager Alejandro Jimenez. En ze, dat is Andritz, een Oostenrijkse plant engineering group. In hun opdracht bouwden we de stuurborden voor een nieuwe productielijn bij ArcelorMittal.

De stuurborden voor de nieuwe productielijn van ArcelorMittal

“Andritz is een multinational met meer dan 20.000 werknemers. Ze zijn opgedeeld in vier divisies: water, metalen, pulp en papier, en scheidingstechnieken. Het was de divisie metalen waarmee we samenwerkten. Meteen onze eerste samenwerking. Dus trokken we richting Graz om P&V voor te stellen en hen beter te leren kennen. Wat kunnen we voor elkaar betekenen? Hoe ziet jullie manier van werken eruit? We voelden al vrij snel aan dat we als bedrijven matchten.”

“Andritz was dan wel een onbekende voor ons, hun eindklant was dat niet: staalverwerkingsbedrijf ArcelorMittal. Meer bepaald hun vestiging in Gent, waarvoor we eerder al borden bouwden. We kenden het bedrijf en hun machinerie dus. En weten wat ze belangrijk vinden. Dat was natuurlijk een serieuze troef ten opzichte van Andritz.”

“Concreet wou ArcelorMittal een nieuwe productielijn voor cold welding. Andritz engineerde het hele gebeuren van a tot z. Maar ze zochten iemand die de kennis had om hun ontwerpen voor de stuurborden voor die productielijn te verfijnen. En alles te bouwen, uiteraard.”

“Omdat het onze eerste samenwerking was met Andritz, speelden de collega’s van new business een belangrijke rol in dit project. Dat is onze eigen business unit binnen P&V die volledig is toegespitst op nieuwe klanten. Die extra mankracht is nodig om in te gaan op de details. Want iedere klant heeft zo zijn eigen manier van werken. Wij als P&V willen ons daar volledig mee vertrouwd maken, zodat we het best mogelijke voorstel kunnen doen.”

Zeventig stuurborden voor productielijn

“En met succes. Want Arcelor Mittal en Andritz hadden weinig tot geen opmerkingen en waren dus tevreden met de stuurborden voor de productielijn. In het totaal ging het om zeventig borden. Stuurborden die de motoren voor de hele lijn aanstuurden: liften, persen, snijmachines… Allemaal verschillende dingen.”

“Ook een specialleke: de voedingsverdeling in het bord. Normaal is dat AC-spanning, maar in dit geval DC. Het waren dus geen rechttoe rechtaan borden. Om u een idee te geven: de mensen van Andritz zijn hier in totaal drie weken komen aftesten.”