• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

De uptime tandem bij Service: maak kennis met Bart en Pawandeep

Maak kennis met Service manager Bart Van Herck en account manager Service Pawandeep Singh. Onze tandem die een maximale uptime wil halen met uw elektrische installatie. De twee gezichten van onze afdeling die zich focust op onderhoud en upgrades van elektrische borden.

Bart: “Voor klanten zijn wij inderdaad het uithangbord van Service. Maar onze tandem kan alleen maar werken dankzij onze straffe techniekers die het on site waarmaken. Zij zijn het fundament waarop Pawandeep en ik bouwen. En het zijn echt toppers in hun vak.”

“Ik ben tijdens mijn eerste weken bij P&V Panels bij verschillende klanten langsgeweest om kennis te maken. Zij vertelden me allemaal dat ze heel tevreden waren van onze techniekers en de contacten met onze projectleiders en planner. Dat is voor mij de kern – van daaruit vertrekt allles.”

Pawandeep: “Samen met de aanwezige kennis van maintenance en upgrade én design en build is dat een unieke combinatie. Een combinatie die maakt dat wij elk vraagstuk aankunnen. Dat begint altijd met advies op maat van de klant. Wij weten wat de mogelijkheden en best practices zijn naar onderhoud en upgrades, maar niet elk bedrijf heeft de mogelijkheden of noodzaak om all the way te gaan. Het is dan aan ons om te kijken wat de prioriteiten zijn op korte termijn en wat het doel is op lange termijn.”

“Aan de andere kant zijn er bedrijven die al heel ver in dat verhaal staan. Die ondersteunen we dan om die stap voor te blijven.”

De korte termijn is nog te vaak leidend op gebied van service. Ik wil daar verandering in brengen.
Bart Van Herck, manager Service

Bart: “Toch merk ik dat de korte termijn nog te vaak leidend is. Te veel bedrijven grijpen pas in als het vijf na twaalf is.”

“Onderhoudsbudgetten voor elektrische borden worden vaak geschrapt. Alles loopt goed, waarom zou ik investeren? Ik kan dat tot op zekere hoogte volgen, want ik heb ook aan die kant van de tafel gezeten. Als maintenane manager bij Sibelco was het aan mij om die prioriteiten te bepalen.”

“Maar neem het aan van een ervaringsdeskundige: hoe langer u uw borden links laat liggen, hoe groter de investering wordt en hoe groter het risico op onverwachte shutdowns.”

“Een systematisch onderhoud helpt u net om de budgetten onder controle te houden en om de kost over de jaren te spreiden. Het is mijn missie om dat besef er in te krijgen – bij de techniekers van de bedrijven in kwestie én bij het management.”

Pawandeep, de functie account manager is nieuw binnen team Service. Wat houdt de rol in? 

Pawandeep: “In de industrie zijn er veel bedrijven met een verouderde installed base. Maar het is vaak niet duidelijk voor hen wat de next steps zijn om de betrouwbaarheid te verbeteren. Omdat ze met een tekort aan techniekers kampen. Of omdat hun installed base een mix is van verschillende merken. Wij willen die bedrijven helpen: één partner die alles voor hen regelt. Van advies tot uitvoering.”

“Vanuit mijn vorige job breng ik de nodige ervaring mee aan tafel. Ook daar zat ik in het serviceverhaal. Ook daar ging het over industriële processen die geen seconde mochten stilliggen. En ook daar zag de uitdaging en oplossing er telkens anders uit.”

“Voor de rest zal het nog wat zoeken zijn: het is een nieuwe functie. Maar ik vind het net leuk dat ik zelf mijn pad mag uitstippelen.”

Bart, jij maakte na 28 jaren Sibelco de overstap naar de rol van manager Service hier. Kende je P&V Panels al? 

Bart: “Ja, ik was klant hier. Als wij een project hadden, stond P&V Panels standaard op het lijstje waar we offerte lieten maken. Uiteraard hebben ze een goede indruk nagelaten, anders zat ik hier niet (lacht). Ze waren altijd de partij die net dat ietsje meer deed. Dat wil ik verder zetten.”

“P&V Panels staat voor kwaliteit: in dit vakgebied spelen we Champions League. Aan ons om verder te bouwen op de fundamenten die de voorbije jaren zijn gelegd.”

Pawandeep Singh

24 jaar

Woont in Zoutleew

2020 – 2021 ABB

  • Sales service specialist

Hobbies: bijles geven aan studenten middelbaar onderwijs, karate en fitness