• Site Heusden-Zolder (HQ)
  • Industrieweg 10,
    B-3550 Heusden-Zolder
  • +32 (0)13 61 11 00
  • info@pnvpanels.be

Bescherm uw medewerkers en elektrische installatie tegen een vlamboog.

Bekijk hier de webinar
Herbekijk het webinar Arc Flash

We zetten de stap naar Nederland

Na de provinciegrenzen willen we nu ook de landsgrenzen oversteken. Begin dit jaar was er de overname in Kortrijk. Nu richten we onze pijlen op Nederland. Ook daar willen we bedrijven overtuigen van de kwaliteit van en service op elektrische borden. De man die daarvoor moet zorgen, is Eric Joosten. Een kennismaking.

“Mijn hart klopt voor deze sector”, begint Eric. “Ik werk al bijna mijn hele carrière in de elektrotechniek. Eerst bij een bedrijf gespecialiseerd in bliksembeveiliging. Daarna bij Schneider Electric. Ook ben ik als directeur- grootaandeelhouder zeer direct bij de paneelbouw betrokken geweest.”

3500 panelen per jaar

Begin 2019 maakte Eric de overstap naar ons. Vanwaar die keuze? “Net omdat ik de sector ken. Ik heb via Schneider het geluk gehad om over de jaren heen kennis te maken met heel wat paneelbouwers. En wat ik hier zag, dat maakte indruk op me. Hoe de processen hier zijn opgedeeld en steeds verder worden geoptimaliseerd. Hoe P&V met hun resources omgaat en hun inkoopprijzen regelen… Hier staat echt een fabrieksmatige op poten – dat heb ik in de Benelux nog niet veel gezien. Hier gaan elk jaar dan ook meer dan 3500 panelen de deur uit.”

“Daarnaast is er hier ook de uitgesproken ambitie om de beste te blijven in deze branche. Niet alleen tevreden zijn als het orderboekje vol zit, maar verder kijken”, vertelt Eric. “En toen was er plotseling die kans om zélf te helpen om dit bedrijf volgende stap te zetten.”

Die volgende stap bestaat eruit om de Nederlandse markt te verkennen. “Daar zijn ondertussen enkele mooie projecten uit voortgekomen. Voor een onderzoekscomplex op de chemische site Chemelot. En voor de nieuwe productielijn van glasfoliefabrikant Sekisui, ook op die site.”

Strategische overname

“Maar om bedrijven in Nederland optimaal te servicen, moeten we dat vanuit Nederland doen. De engineeringfase is altijd een wisselwerking: meetings, aanpassen en afstemmen. Daarvoor moeten we in de buurt van onze klanten zitten. Idem voor het testen en het afnemen van de borden”, vertelt Eric. Daarom zijn we op zoek naar een bedrijf dat we op korte termijn kunnen overnemen om daarna verder uit te bouwen.”

“P&V is klaar voor die volgende stap. En in Nederland is er nog ruimte voor een speler als ons. Op de Nederlandse markt zijn er namelijk weinig allrounders: weinig bedrijven werken er voor verschillende sectoren. Daarnaast zijn we meer dan een panelenbouwer. Verschillende Nederlandse bedrijven lieten me al weten dat ze in ons een sparringspartner zien. Een partij die niet alleen uitvoert, maar ook oplossingen aanreikt.”

Totaaloplossing

“En wat ik zelf een enorme meerwaarde vind, is dat we alles kunnen: engineeren en bouwen én onderhouden en upgraden. Zo kunnen we ook Nederlandse bedrijven een totaaloplossing bieden voor hun panelen. In welke fase van hun levenscyclus die ook zitten. Welk merk het ook is.”

“We hebben Nederland dus voldoende te bieden”, besluit Eric. “Maar we hebben er nog alles te bewijzen. Aan mij om daar snel verandering in te brengen. Niet door hard te roepen, maar vanuit onze expertise. Ik zit dan wel in de sales, ik blijf in de eerste plaats een techneut. Iemand die de best mogelijke technische oplossing zoekt voor zijn klant.”

Wie is Eric Joosten?

50 jaar

Woont in Roermond

2019
P&V Panels
Business unit manager Nederland

2016 – 2018
Convoi
Branch manager

2015 – 2016
DGA
Paneelbouw

2007 – 2015
Schneider Electric
Verschillende functies

1996-2007
Van der Heide
Commercieel technisch adviseur